14 Geg Saldi bulvė su smidrais
Į šį patiekalą telpa beveik viskas energijai ir puikiai savijautai palaikyti – daugybė spalvų, šviežios žalumos gausa, sotu, maistinga ir patikėkite, labai skanu!
Produktai:
1 didelė saldžioji bulvė
Ryšulėlio žaliųjų smidrų
50g. virtų raudonųjų pupelių
50g. virtų avinžirnių
4 vnt. vyšninių pomidorų
80g. fetos sūrio
Žalumynų
Alyvuogių aliejaus
Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui
80g. graikiško jogurto
1 skiltis česnako
1 a/š citrinos sulčių
šviežiai maltų pipirų ir druskos
Visus padažo ingredientus sumaišome. Virtus avinžirnius ir pupeles beriame į skardą, pašlakstome extra virgin, pridedame prieskonių ir lengvai kepame orkaitėje kol lengvai apskrus.
Saldžią bulvę nuplauname, subadome šakute, pilame alyvuogių aliejų ir šauname į orkaitę 45 – 60 min. Kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio. Iškepusią bulvę pjauname išilgai ir išskaptuojame vidų, kurį maišome su feta sūriu, šviežiai maltais pipirais ir alyvuogių aliejumi. Sumaišytą įdarą tepame į bulvę ant viršaus krauname pupelių, avinžirnių ir lengvai keptų smidrų mišinį. Čia pat įtaisome pjaustytus pomidorus, puošiame žalumynais ir lengvai pagardiname padažu.
No Comments