Kruasanas tikriausiai vienas geriausiai pasaulyje žinomų kepinių, kurie daugumai asocijuojasi su pusryčiais, puodeliu kapučino kavos ir žinoma Prancūzija. Tačiau šis kepinys gali puikiai derėti su įvairiais nesaldžiais priedais bei būti puikiu pakaitalu duonai gaminant sumuštinius. Šis kruasanas su kalmarais buvo tiesiog tobulas penktadienio vakaro palydovas, kuris galbūt patiks ir Jums.
Taigi jei nuspręsite gaminti Jums reikės:
2 vnt kruasanų
Virtų kalmarų čiuptuvų (pirkome jau virtus)
Stracciattela sūrio
Pomidorų
Burokėlių lapų arba kitų žalumynų
Kaparėlių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Kalmarus dedame į keptuvę, pagardiname druska, pipirais ir trumpai pakepame, kad sušiltų ir apskrustų. Kruasanus perpjauname pusiau, tepame stracciatellą sūrį, ant viršaus sudedame riekelėmis pjaustytus pomidorus, žalumynus, susmulkintus kalmarus, beriame kaparėlius ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Vietoje kalmarų galite naudoti lašišą ar kitą žuvį. Pas mane toks planas ir buvo. Bet jei mėgstate jūros gėrybes, toks užkandis yra tiesiog labai gardus.
No Comments