Mėgstate humusą ir kitokias daržovių užtepėles? Tuomet būtinai išmėginkite “Muhammara”. Šis rytietiškos virtuvės pagardas puikiai tiks kaip užkandis su pita, ar tiesiog su skrudinta duona.
5 paprikos
1 svogūnas
2 vidutiniai pomidorai
Čili pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejus
Rūkyta druska, pipirai, kuminas
2 vš pomidorų pastos
1 česnako galva
100g skrudintų graikinių riešutų
Granato sėklų ir petražolių papuošimui
Granatų sirupo (melasos)
Paprikas perpjauname pusiau, išimame sėklas, ir dedame į skardą. Šalia sudedame pomidorus, į kelias dalis padalintą svogūną ir į foliją susuktą česnako galvą (pries įsukant šiek tiek nupjaukite česnako viršūnėlę, kad būtų jį lengviau išspausti kai iškeps ir žinoma pašlakstykite alyvuogių aliejumi). Viską šauname į orkaitę 200C su vėjelio funkcija maždaug 25-30 minučių. Kol kepa daržovės keptuvėje keletą minučių pakepame pomidorų pastą. Nuo iškepusių paprikų ir pomidorų nuimame odeles ir sudedame į maisto smulkintuvą. Ten pat dedame iškepusį svogūną, česnaką, pomidorų pastą, čili, druskos, pipirų, šlakelį alyvuogių aliejaus, 1 vš granatų sirupo. Šį pagardą galima smulkinti iki humuso konsistencijos, tačiau man labiau patinka kai būna juntami daržovių gabalėliai. Dedame į indą, įmaišome smulkintus graikinius riešutus, pašlakstome granatų sirupu, alyvuogių aliejumi, papuošiame smulkintomis petražolėmis, kapotais graikiniais riešutais ir granatų sėklomis.
No Comments