Ši daržovė turinti daug naudingų savybių gali būti puikus pasirinkimas sveikai mitybai. O receptas tinka tiek garnyrui, užkandžiui ar lengvai vakarienei.
1 žiedinis kopūstas
1 granatas
Kelios petražolių šakelės
Alyvuogių aliejus
400 gramų jau paruošto humuso. Naudojau su karamelizuotais svogūnais
Druska, pipirai, pasirinkti prieskoniai
žaliosios citrinos (laimo) sultys
Nuo žiedinio kopūsto pašaliname lapkočius ir dalį koto. Jį nuplauname ir verdame 5 min. Kopūstui apvirus apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais, pasirinktais prieskoniais ir dedame į įkaitintą iki 180C orkaitę 25 min. Kaitinimo režimas viršus apačia, likus 10 min. jungiame vėjelį, kad gražiai apskrustų.
Į lėkštę paskleidžiame humusą, jos viduryje uždedame apskrudusį žiedinį kopūstą. Barstome granato sėklomis, kapotomis petražolėmis, viską pašlakstome alyvuogių aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis.
Orkaitėje keptas kalafioras yra puikus būdas šią daržovę paruošti greitai ir gardžiai. Verta paminėti, kad ši daržovė padeda gerinti virškinimą, yra puikus skaidulų, vitaminų C, K, B6, folio rūgšties ir kalio šaltinis.
https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-imperiale-d-o-p/
https://gurmane.lt/produktas/rukyti-juodieji-pipirai-malunelyje-100g/
No Comments