Visi, kurie keliavo artimuosiuose rytuose tikrai yra ragavę įvairių vietos meze (užkandžių). Pradėjus domėtis, koks gi meze yra labiausiai paplitęs, nustebino pamac
Kol negalėjome pasisėdėti prie jaukių kavinių ir restoranų staliukų tikrai teko išbandyti ne vieną maisto išsinešimui variantą pietums ir tikrai nustebome pa
Ar girdėjote, kad pirmus trejus metus ši žuvis būna patinėlis ir tik vėliau virsta į patelę? Ši žuvis yra žinoma daugeliu vardų. Gilt-head bream Anglijoje, do
Toskanos virtuvė garsėja tuo, ką italai vadina „cucina povera“, arba paprasta virtuve. Skoniai čia išgaunami derinant šviežius, atrodytų paprastus ingredientus,
Makaronai turi itin ilgą istoriją. Nors įprasta manyti, kad makaronus į Italiją pristatė žymus keliautojas Marco Polo, tačiau Sicilijoje buvo rastos net 3000 metų
Vasara suteikia mums gausų šviežių daržovių pasirinkimą, o dubuo vėsių ką tik iš daržo priskintų salotų gali būti tikra atgaiva. Vienos nuostabesnių
Visai nesenai į rankas pateko Gragnano regione pagaminta Pasta. Šiame miestelyje pagamintai pastai ES suteikė saugomos kilmės sertifikatą. “Pasta di Gragnano” yra toks
Manoma, kad pesto padažas atsirado Genujoj, Ligurijos regione, Šiaurės Italijoje. Šio regiono pilnas mineralų gruntas ir švelnus klimatas yra itin tinkamas augti bazilikams.P