Tiršta keptų česnakų sriuba

Tiršta keptų česnakų sriuba

Tiršta, kremiška bei lengvai pagaminama ši sriuba. Ir produktai reikalingi jai paruošti greičiausiai visada randami namuose.

Šiai sriubai reikės:
0,5 kg bulvių
4 česnako skiltys
3 šalotiniai svogūnai
1L vištienos sultinio
200ml grietinėlės
100g k. r. šoninės
Keletas pievagrybių papuošimui
Šakelė rozmarino
Alyvuogių aliejus
Druska
Pipirai
Trumų ir baravykų pudra

Nuskustas bulves supjaustome stambesniais kubeliais, dedame į skardą, šalia sudedame nuvalytas česnako galvas (nupjauname pačią viršūnę, tuomet bus lengviau išspausti jau iškeptą česnaką), stambiai supjaustytus šalotinius svogūnus, gausiai pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, pipirais ir rozmarinu. Kepame orkaitėje viršus apačia 180C apie 40min.

<p „=””>Iškeptas bulves ir svogūnus dedame į puodą, išgliaudome iškeptas česnako skiltis, užpilame sultiniu bei grietinėle. Ypač skaniai pakvimpa ši sriuba įbėrus trumų ir baravykų pudros. Tad jei tik turite, berkite prieš viską sutrinant smulkintuvu. Sriuba turėtų gautis ganėtinai tiršta ir aromatinga.

Lėkštėje pagardiname apskrudintais šoninės gabalėliais, keptais pievagrybiais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

 

https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-46-parallelo-green/

https://gurmane.lt/produktas/trumu-ir-baravyku-pudra/

No Comments

Post A Comment