Tikriausiai vienas įžymesnių ir daugumai žinomų itališkų patiekalų yra Spaghetti Bolognese. Tačiau, jei besilankydami Italijoje Bolonijos regione taip paprašytume
Grissini arba tradicinės itališkos duonos lazdelės atsirado Torino mieste, šiaurės vakarų Italijos regione. Grissini buvo išrasta maždaug XVII a. siekiant išgydyti
Kalbant apie Italijos virtuvę, būtų šiokia tokia nuodėmė neparašyti apie kavos atsiradimą Italijoje. Pirmiausia kava buvo auginama Etiopijoje, į Europą ji buvo at
Taigi pradedame itališkos virtuvės pažintį su labai paprastu patiekalu – frittata.Tai tradicinis italų patiekalas įprastai gaminamas namuose ir ypač panašus į
Gambas al Ajillo arba krevetės ispaniškai, tai ko gero labiausiai paplitęs tapas Ispanijoje. Pasak vieno ispano tapas vakarėlis baigiasi, kai nebelieka Gambas al Ajillo Tai v
Tiek australai, tiek Naujosios Zelandijos gyventojai nesutaria, kuriems priklauso šio jau šimtą metų skaičiuojamo deserto receptas. Taip sutapo, kad kai 1926 m. primabaler
Tapų atsiradimo istorijų be galo daug. Viena jų, kad ispanų tavernose kumpio griežinėliais, uždengdavo taures, kad nepriskristų vabzdžių Tapai ispanams yra kur ka
Crema Catalana yra tradicinis Ispanų desertas dar kitaip vadinamas Crema de Sant Josep ir tradiciškai gaminamas kovo 14-ą minint šventojo Josepo dieną. Kai kurie šaltinia
Jei mėgstate šviežias figas, tikiuosi patiks ir Jums. Taigi ciabatą gausiai pašlakstome alyvuogių aliejumi ir lengvai paskrudiname orkaitėje. Fetos sūrį sumaišome su