
11 Rgp Makaronai su chorizo ir pomidorais
Kietagrūdžių makaronų tvirtumas, chorizo pikantiškumas ir kremiškas pomidorų padažas su bazilikais.
Ingredientai:
500 g tubetti rigate makaronų
200 g chorizo dešros
200 g šviežių pomidorų
2 skiltys česnako
1 vnt svogūno
200 g šviežių bazilikų
240 g trintų pomidorų
Alyvuogių aliejaus kepimui ir šlakelis patiekimui
Šviežiai malti pipirai
Druska pagal skonį
Žiupsnis kietojo sūrio
Gaminimas:
Kaičiu puodą ir pagal instrukciją verdu makaronus. Kietagrūdžiai „tubetti rigate“ verda apie 8-10 min. Kad skaniai išvirti pastą, rekomenduojama „duoti“ daugiau erdvės puode su pakankamu kiekiu vandens (100 g pastos/1 litras vandens). Beriu druską tik tada kai užverda vanduo. Makaronus verdu nuėmus dangtį. Tai kelios mažos, bet reikalingos taisyklės.
Įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje kepu supjaustytus svogūną ir česnakus, kol suminkštėja ir paskleidžia kvapą. Jiems apkepus sudedu smulkintus pomidorus ir chorizo dešrą. Supilu skardinę trintų pomidorų ir palieku troškintis. Dar daugiau skonio suteikia ten pat suberti bazilikų lapeliai bei šviežiai malti pipirai. Jei reikia, užberiu druskos ir įpilu kelis samtelius makaronų vandens.
Makaronams išvirus, juos suverčiu į paruoštą padažą ir viską gerai išmaišau, kad visi vamzdeliai pasidengtų padažu. Serviruoju į įdubusią lėkštę – taip geriau išsilaiko šiluma. Barstau šviežiais bazilikais, padrožiu kietojo sūrio ir pagardinu šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Skanaus jei gaminsit!
Komentarų nėra