Makaronai su chorizo ir pomidorais

makaronai su chorizo

Makaronai su chorizo ir pomidorais

makaronai su chorizo

Kietagrūdžių makaronų tvirtumas, chorizo pikantiškumas ir kremiškas pomidorų padažas su bazilikais.

Ingredientai:

500 g tubetti rigate makaronų

200 g chorizo dešros

200 g šviežių pomidorų

2 skiltys česnako

1 vnt svogūno

200 g šviežių  bazilikų

240 g trintų pomidorų

Alyvuogių aliejaus kepimui ir šlakelis patiekimui

Šviežiai malti pipirai

Druska pagal skonį

Žiupsnis kietojo sūrio

Gaminimas:

Kaičiu puodą ir pagal instrukciją verdu makaronus. Kietagrūdžiai „tubetti rigate“ verda apie 8-10 min. Kad skaniai išvirti pastą, rekomenduojama „duoti“ daugiau erdvės puode su pakankamu kiekiu vandens (100 g pastos/1 litras vandens). Beriu druską tik tada kai užverda vanduo. Makaronus verdu nuėmus dangtį. Tai kelios mažos, bet reikalingos taisyklės.

Įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje kepu supjaustytus svogūną ir česnakus, kol suminkštėja ir paskleidžia kvapą.  Jiems apkepus sudedu smulkintus pomidorus ir chorizo dešrą. Supilu skardinę trintų pomidorų ir palieku troškintis. Dar daugiau skonio suteikia ten pat suberti bazilikų lapeliai bei šviežiai malti pipirai. Jei reikia, užberiu druskos ir įpilu kelis samtelius makaronų vandens.

Makaronams išvirus, juos suverčiu į paruoštą padažą ir viską gerai išmaišau, kad visi vamzdeliai pasidengtų padažu. Serviruoju į įdubusią lėkštę – taip geriau išsilaiko šiluma. Barstau šviežiais bazilikais, padrožiu kietojo sūrio ir pagardinu šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Skanaus jei gaminsit!

Tubetti rigati

 

Komentarų nėra

Post A Comment