Šis rąstas – švelnios ir malonios tekstūros su traškiu, sūriu ir saldžiu skoniu . Galėtų būti stalo akcentas vakarėlio pradžioje arba malonus užkandis jaukiai leidžiant vakarą.
Produktai:
600g kreminio sūrio
100g džiovintų spanguolių
120g gliaudytų pistacijų riešutų
Džiovintų čiobrelių, pipirų, rozmarino.
Spanguoles ir pistacijų riešutus kiek susmulkiname. Sūrį sumaišome su prieskoniais, įdedame po 20g smulkintų spanguolių ir pistacijų riešutų. Paruoštą mišinį dedame ant maistinės plėvelės, suformuojame pailgą „rąstą“ ir susukę dedame į šaldytuvą bent 30 minučių, kad gerai atvėstų. Ant kepimo popieriaus paskleidžiame sumaišytas spanguoles ir pistacijų riešutus. Ant jų dedame iš plėvelės išimtą sūrio rąstą ir aplipdome šiuo mišiniu. Rąstą klojame į lėkštę, šalia pažeriame traškių skanėstų ant kurių tepsime rąstą. Tai gali būti grizini lazdelės, duoniukai ar brusketos.
No Comments