27 Bir Makaronai su voveraitėmis
Nuostabus derinys – geri itališki kietagrūdžiai makaronai ir voveraitės
Receptas
500 g kietagrūdžių makaronų
500g voveraičių
200 ml grietinėlės
2sk česnako
2 vnt šalotinių svogūnų
Trumų – baravykų pudros
Sauja petražolių
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Voveraites gerai nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname, jei reikia pasmulkiname.
Makaronus verdame vos trumpiau nei nurodyta pakuotės aprašyme arba ragaujame. Jei norite, kad pastos kokybė nenukentėtų, virkite neuždengę puodo didesniame kiekyje vandens (100g makaronų/1L vandens). Druską berkite į vandenį tik šiam užvirus.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų, sudedame pjaustytus svogūnus ir česnakus. Šiems apkepus sukrečiame voveraites, o joms sušilus – supjaustytas petražoles. Jei keptuvėje atsiranda daug vandens, pakepame kol skystis išgaruoja. Beriame druską it šviežiai maltus pipirus. Supilame grietinėlę ir samtį vandens, kuriame virė makaronai. Prieš baigiant kepti pabarstome trumų – baravykų pudrą. Sudedame išvirusius makaronus, gerai išmaišome ir einame ragauti.
No Comments