Ar girdėjote, kad pirmus trejus metus ši žuvis būna patinėlis ir tik vėliau virsta į patelę? Ši žuvis yra žinoma daugeliu vardų. Gilt-head bream Anglijoje, do
Toskanos virtuvė garsėja tuo, ką italai vadina „cucina povera“, arba paprasta virtuve. Skoniai čia išgaunami derinant šviežius, atrodytų paprastus ingredientus,
Makaronai turi itin ilgą istoriją. Nors įprasta manyti, kad makaronus į Italiją pristatė žymus keliautojas Marco Polo, tačiau Sicilijoje buvo rastos net 3000 metų
Vasara suteikia mums gausų šviežių daržovių pasirinkimą, o dubuo vėsių ką tik iš daržo priskintų salotų gali būti tikra atgaiva. Vienos nuostabesnių
Visai nesenai į rankas pateko Gragnano regione pagaminta Pasta. Šiame miestelyje pagamintai pastai ES suteikė saugomos kilmės sertifikatą. “Pasta di Gragnano” yra toks
Manoma, kad pesto padažas atsirado Genujoj, Ligurijos regione, Šiaurės Italijoje. Šio regiono pilnas mineralų gruntas ir švelnus klimatas yra itin tinkamas augti bazilikams.P
Trumų valgymo istorija siekia dar šumerų ir senovės egiptiečių civilizacijas, kurie juos tiesiog dievino ir valgydavo padengtus žąsų riebalais. Būtent riebūs padažai pa
Virtuvės deimantai, žemės perlai, duoklė raganom. Tai daugybę pavadinimų turintis ir visų gurmanų, bei viso pasaulio maisto entuziastų vertinamas ir garbinamas grybas –
Koks nuostabus jausmas yra mėgautis ką tik iškepta kvapnia ir minkštutėle duona, tačiau daugumas duonos kepimo namie atsisako dėl kartais itin sudėtingo kepimo proceso, kuo