Lašišos file pagardinu trupučiu druskos, čiobreliais, pipirais, skiltele česnako. Dažniausiai norimus prieskonius susimaišau atskirame inde, įpilu į jį alyvuogių aliejų, gerai išmaišau ir paruošta mase aptepu žuvį ir leidžiu pastovėti 10 – 15 minučių kol pasiruošiu grietinėlę.
Į puodą supilu 0,5L daržovių sultinio, 0,5L grietinėlės ir pradedu ją po trupuputį šildyti. Kai padažas bus gerai įkaitęs, sudedu pelėsinį sūrį, špinatus ir palieku nedidelėje kaitroje kol apkepu lašišą.
Gerai įkaitintoje keptuvėje, su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepu kiekvieną lašišos file pusę po dvi minutes.
Apkeptą lašišą sudedu į jau paruoštą padažą, beriu vynuoginius pomidorus ir troškinu nedidelėje kaitroje apie 10 minučių. Štai ir viskas. Tokiu būdu paruošta lašiša išties labai gardi ir sultinga.
No Comments