Makaronai su voveraitėmis

Makaronai su voveraitėmis

Nuostabus derinys – geri itališki kietagrūdžiai makaronai ir voveraitės

 

Receptas

 

500 g   kietagrūdžių makaronų

500g voveraičių

200 ml grietinėlės

2sk česnako

2 vnt šalotinių svogūnų

Trumų – baravykų pudros

Sauja petražolių

Alyvuogių aliejaus

Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį

 

Voveraites gerai nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname, jei reikia pasmulkiname.

Makaronus verdame vos trumpiau nei nurodyta pakuotės aprašyme arba ragaujame. Jei norite, kad pastos kokybė nenukentėtų, virkite neuždengę puodo didesniame kiekyje vandens (100g makaronų/1L vandens). Druską berkite į vandenį tik šiam užvirus.

Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų, sudedame pjaustytus svogūnus ir česnakus. Šiems apkepus sukrečiame voveraites, o joms sušilus –  supjaustytas petražoles. Jei keptuvėje atsiranda daug vandens, pakepame kol  skystis išgaruoja. Beriame druską it šviežiai maltus pipirus. Supilame  grietinėlę ir samtį vandens, kuriame virė makaronai. Prieš baigiant kepti pabarstome trumų – baravykų pudrą. Sudedame išvirusius makaronus, gerai išmaišome ir einame ragauti.

Makaronai “Bucatini” Gragnano I.G.P.

Trumų ir baravykų pudra

No Comments

Post A Comment