Taigi pristatome visų makaronų karalienę – Lazaniją. Kaip sakė didžiausias šio patiekalo gerbėjas katinas Garfildas: „Lazanija tai ne patiekalas, tai gyvenimo būdas“.
Lazanija turi daugybę įvairiausių variacijų ir gamybos būdų, tačiau mūsų mėgstamiausia yra klasikinė lazanijos versija.
Jei nuspręsite pasigaminti Jums reikės:
Vienos porcijos Bolognese padažo kurį galite rasti ankstesniame mūsų poste (Spaghetti Bolognese) 500 g lazanijos lakštų 200 g fermentinio sūrio Saujos parmegiano sūrio 50 g sviesto 50 g miltų 600 ml pieno pirmiausia pasigaminam Bolognese ir kai jis baginės troškintis, ruošiame bešamelio padažą. Puode, nedidelėje kaitroje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti kažką panašaus į košelę. Leiskite jai kelias minutes pakepti. Tuomet pradėkite po truputėlį, tačiau būtinai nuolat maišant, pilti pieną (geriausiai, kad pienas būtų kambario temperatūros, ar kiek pašildytas). Su šiuo padažu reikės šiek tiek kantrybės ir kad nesušoktų, pieną pilkite nedidelėmis dozėmis. Nuolat kaitindami maišykite, kol jis pradės tirštėti. Prieš baigiant apiberkite parmegianu.
Kai jau turėsite abu padažus galima pradėti sluoksniuoti. Mes kepimui naudojame 28 cm skersmens pyrex stiklinį indą. Šiam kiekiui jis tiesiog kaip tik. Ant dugno plonai tepame bolognese padažą, tuomet jį užklojame nevirtais (patikėkit jie kuo puikiausiai išvirs sugerdami skystį esantį padažuose) lazanijos lakštais. Tada vėl tepame bolognese, pilame dalį bešamelio padažo ir užbarstome šiek tiek tarkuoto sūrio. Taip kartojame, kol sudėsime visus pasiruoštus ingridientus (beje viso pakelio lakštų nereiks).
Būtinai viršutinį sluoksni palikite iš bolognese ir bešamelio padažų. Šauname į 180C orkaite maždaug 50 min. Tik būtinai išdalinkite visiems po lygiai, nes dėl paskutinio gabalėlio šio skanėsto gali kilti peštynės
No Comments