Rizoto su krevetėmis receptas
Ryžiai 200 g
Sultinys 500 ml
Vynas 150 ml
Alyvuogių aliejaus 1 v. š.
Sviestas 100 g
Svogūnas 1 vnt
Česnakas 2 skiltelės
Parmezano sūrio 75 g
Šafrano (prieš gaminant užpilti 50ml verdančio vandens)
Druska, rūkyta paprika, aitrioji paprika
10 didelių lukštentų krevečių.
Šakelė vynuoginių pomidorų
Pasiruošiame krevetes:
Lukštentas krevetes marinuojame su alyvuogių aliejumi, rūkyta ir aitriąja paprika ir truputėliu druskos bent 15 minučių. Prieš kepant krevetes alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinyje pakepam 4-5 skilteles susmulkinto česnako, kol jis suminkštės. Sudedame krevetes ir kepame apie 5 minutes vidutinėje kaitroje.
Išimame iš keptuvės krevetes ir joje 5-7 minutes pakepame pomidorus. Galima kepti ir kartu su krevetėmis.
Ruošiame rizoto:
Susmulkintus svogūnus ir česnakus pakepiname alyvuogių aliejuje silpnoje kaitroje, kad daržovės neapskrustų, bet suminkštėtų (sofrito).
Į daržoves suberiame ryžius ir nuolat maišome.
Kai ryžiai taps skaidrūs, supilame vyną ir viską troškiname kol vynas išgaruos.
Kai jau nebeliks vyno, įpilame samtį sultinio, šafrano nuovirą ir beriame druską.
Sumažinus ugnį įpilame samtį sultinio ir lengvai maišant leidžiame ryžiams jį sugerti, tada pilame sekantį samtį.
Taip kartoti kol ryžiai išverda. Jei pritrūktumėt sultinio, galima pilti verdančio vandens.
Išvirus ryžiams, suberiame parmezanao sūrį, sudedame likusį sviestą, viską gerai išmaišome ir uždengus dangtį paliekame keletą minučių pastovėti.
Į lėkštę dedame rizoto, ant viršaus keptas krevetes, pomidorus, papuošiame žalumynais ir mėgaujamės. Beje prie rizoto puikiai tinka Pinot Grigio, ar Sauvignon Blanc baltojo sauso vyno taurė.
https://gurmane.lt/produktas/alyvuogiu-aliejus-46-parallelo-green/
https://gurmane.lt/produktas/ryziai-riuet-integral-1kg/
No Comments