Keturios vidutinio dydžio bulvės 30g. Sviesto 100g. Ricotta 2 Skiltelės česnako 50g. čederio (ar kitokio fermentinio) sūrio 50g. Smulkiai pjaustytos ir pakepintos karšto rūkymo šoninės Alyvuogių aliejaus Druskos, pipirų, čiobrelių, rozmarino.
Bulves su lupena gerai nuplaune, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje 180C temperatūroje apie 45 minutes (priklausomai nuo bulvių dydžio, patikrinti galime tiesiog šakute, kol bus minkštos).
Truputį atvėsusias bulves pjauname išilgai pusiau, išskobiame vidų, bet paliekame bent 0,5cm storio sieneles, kad neprarastų savo formos. Išskobtą masę sutriname su sviestu bulvių tryntuve, sudedame ricottą, įspaudžiame česnaką, dedame druskos, pipirų, čiobrelių, rozmarino, keptą karšto rūkymo šoninę, čederio sūrį.
Viską gerai išmaišome, dedame atgal į išskobtas bulves, užberiame truputėlį sūrio ir šauname į orkaitę penkiolikai minučių.
No Comments