Saldi bulvė su smidrais

Saldi bulvė su smidrais

Į šį patiekalą telpa beveik viskas energijai ir puikiai savijautai palaikyti  – daugybė spalvų, šviežios žalumos gausa, sotu, maistinga  ir patikėkite, labai skanu!

Produktai:

1 didelė saldžioji bulvė

Ryšulėlio žaliųjų smidrų

50g. virtų raudonųjų pupelių

50g. virtų avinžirnių

4 vnt. vyšninių pomidorų

80g. fetos sūrio

Žalumynų

Alyvuogių aliejaus

Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui

80g. graikiško jogurto

1 skiltis česnako

1 a/š citrinos sulčių

šviežiai maltų pipirų ir druskos

Visus padažo ingredientus sumaišome. Virtus avinžirnius ir  pupeles  beriame į skardą, pašlakstome extra virgin, pridedame prieskonių  ir lengvai kepame orkaitėje kol lengvai apskrus.

Saldžią bulvę nuplauname, subadome šakute, pilame alyvuogių aliejų ir šauname į orkaitę 45 – 60 min. Kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio. Iškepusią bulvę pjauname išilgai  ir išskaptuojame vidų, kurį maišome su feta sūriu, šviežiai maltais pipirais ir alyvuogių aliejumi. Sumaišytą įdarą tepame į bulvę ant viršaus krauname pupelių, avinžirnių ir lengvai keptų smidrų mišinį. Čia pat įtaisome pjaustytus pomidorus, puošiame žalumynais ir lengvai pagardiname padažu.

No Comments

Post A Comment

Amžiaus patvirtinimas

Ar Jums jau yra 20 ar daugiau metų?