Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi

Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi

Receptas dideliam pyragui, produktus galite mažinti perpus:

320ml alyvuogių aliejaus

400g miltų

280g cukraus + šiek tiek pabarstymui

4 kiaušiniai

4 obuoliai

1 a. š. kepimo miltelių

1 a. š. druskos

Cinamonas – geriausia šviežiai maltas

Citrinos sultys

Pasiruošiu obuolius, dalį jų supjaustytų kubeliais sumaišau su citrinos sultimis ir šviežiai maltu cinamonu ir cukrumi. Cukrų plaku su kiaušiniais, kol masė tampa pūri, supilu alyvuogių aliejų ir palaipsniui įmaišau miltus sumaišytus  su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišau ir suverčiu į kepimo indą. Į tešlą prismaigstau paruoštus obuolius – tai suteikia pyragui  daugiau drėgmės. Viršų papuošiu  plonai riekelėmis pjaustytais obuoliais. Obuoliai gražiau atrodo ryškiai raudona žievele. Juos apšlakstau citrinos sultimis, pabarstau šviežiai maltu cinamonu. Šviežiai maltas cinamonas yra kažkas tokio, jo net aromatas ženkliai skiriasi nuo cinamono imitacijų. Viską apiberiu  trupučiu cukraus. Kepimo indą dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu 1 valandą. Iškepusį pyragą galima pabarstyti  cinamono ir cukraus pudros mišiniu.

Skanaus jei gaminsit!

 

Ceilono cinamonas lazdelėmis 100g.

Alyvuogių aliejus Arbequina Extra virgin 3L BiB

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.