
31 Lie Tuno tartaras su Viduržemio regiono dvelksmu
Gaivus tunas, sūroki kaparėliai, saldžiai su lengva rūgštele balzaminis actas ir alyvuogių aliejus kvepiantis žolelėmis bei gėlėmis.
Ingredientai:
250 g šviežio tuno
2 valg. š. kaparėlių
Sauja arba 80g. alyvuogių
1 vnt. avokado
1 a. š. balzaminio acto (idealu – seniai brandinto Modenos) plius šlakelis ant paruošto
3 v. š. sojos padažo
1 a. š. šviežiai spaustų laimo sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
Druskos pagal skonį (dėjau druską su juoduoju česnaku)
Sezamo sėklos – baltojo ir juodojo
Šviežių žolelių papuošimui
Papildomai: traški duona, brusketa.
Gaminimo eiga:
Tuną supjaustau kubeliais ir sudedu į dubenį. Ten pat kaparėlius, pjaustytą avokadą, sezamo sėklas. Lengvai išmaišau ir ruošiu užpilą. Mažame dubenėlyje sumaišau balzaminį actą, laimo sultis, sojos padažą ir alyvuogių aliejų. Pagardinu druska ir šviežiai maltais pipirais. Padažą pilu ant tuno, gerai išmaišau ir palieku 15 min. pastovėti šaldytuve, kad pasimarynuotų ir apstingtų.
Patiekimas
Galima formuoti žiedu (naudojant formelę), apibarstyti papildomai šviežiomis žolelėmis, ant tartaro viršaus užtarkuoti laimo žievelės. Pabaigoje – lašą alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto. Patiekti su ciabata ar plonomis traškiomis skrebučio riekelėmis.
Skanaus!
Atsiprašome, komentarų forma šiuo metu uždaryta.