Tuno tartaras su Viduržemio regiono dvelksmu

Studio Session 748

Tuno tartaras su Viduržemio regiono dvelksmu

Studio Session 737

 

 

 

 

 

 

Gaivus tunas, sūroki kaparėliai, saldžiai su lengva rūgštele balzaminis actas ir alyvuogių aliejus kvepiantis žolelėmis bei gėlėmis.

Ingredientai:

250 g šviežio tuno

2 valg. š. kaparėlių

Sauja arba 80g. alyvuogių

1 vnt. avokado

1 a. š. balzaminio acto (idealu – seniai brandinto Modenos) plius šlakelis ant paruošto

3 v. š. sojos padažo

1 a. š. šviežiai spaustų laimo sulčių

2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Druskos pagal skonį (dėjau druską su juoduoju česnaku)

Sezamo sėklos – baltojo ir juodojo

Šviežių žolelių papuošimui

Papildomai: traški duona, brusketa.

Studio Session 743

Gaminimo eiga:

Tuną supjaustau kubeliais ir sudedu į dubenį. Ten pat kaparėlius, pjaustytą avokadą, sezamo sėklas. Lengvai išmaišau ir ruošiu užpilą. Mažame dubenėlyje sumaišau balzaminį actą, laimo sultis, sojos padažą ir alyvuogių aliejų. Pagardinu druska ir šviežiai maltais pipirais. Padažą pilu ant tuno, gerai išmaišau ir palieku 15 min. pastovėti šaldytuve, kad pasimarynuotų ir apstingtų.

Patiekimas

Galima formuoti žiedu (naudojant formelę), apibarstyti papildomai šviežiomis žolelėmis, ant tartaro viršaus užtarkuoti laimo žievelės. Pabaigoje – lašą alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto. Patiekti su ciabata ar plonomis traškiomis skrebučio riekelėmis.

Skanaus!

Komentarų nėra

Atsiprašome, komentarų forma šiuo metu uždaryta.