Quesadilla

Quesadilla

Tiesiog dar vienas puikus meksikietiškas vakarėlių palydovas.

Vidutinio dydžio tortilijos (10vnt)

500g vištienos šlaunelių mėsos

Svogūnas

Dvi skiltelės česnako

Konservuotos pupelės – 400g

Smulkinti konservuoti pomidorai – 400g

Po 100g tarkuoto čederio ir fermentinio sūrio

Dvi paprikos

Du šaukštai medaus

Du šaukštai sojos padažo

Čili pipiro pagal skonį

Raudonėlis, bazilikas, pipirai, saldžiosios paprikos milteliai, druska

Vištieną bent pusvalandį marinuojame su alyvuogių aliejumi, medumi, sojos padažu, druska pagal skonį,  saldžiaja paprika, raudonėliu, baziliku ir pipirais.

Dedame ant įkaitusios keptuvės ir vidutinėje kaitroje kepame kol iškeps. Nebijokite jei stipriau apskrus, nes medus greitai karamelizuojasi. Vėliau jis puikiai pasiskirstys bendrame įdare. Iškeptą vištieną išimame į atskirą indą ir į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ir smulkintą česnaką. Kai svogūnas suminkštės, sudedame smulkintą papriką ir kepame toliau. Per tą laiką smulkiai supjaustome iškeptą vištieną. Paprikoms suminkštėjus sudedame susmulkintą vištieną, pupeles, koncervuotus pomidorus, čili pipirą (šviežias čili pipiras suteikia kiek kitokį aštrumą nei prieskoniniai milteliai). Jei naudojate šviežią čili, pasidomėkite kokia jo rūšis, kaip pavyzdys, habanero yra gerokai aštresnis už jalapeno. Mes dėjome penktadalį nuo tikrai mažo habanero.

Taigi viską patroškiname bent 10 minučių nedidelėje kaitroje.

Tortilijas pjauname pusiau, pabarstome  sūriu, klojame rimtą šaukštą įdaro, susukame ir dedame į skardą (centre skardos įstatau apvalų indelį ir aplink jį surikiuoju susuktas tortilijas. Prieš kepant indelį išimu, vėliau į tą vietą įstatau indą su padažu). Suruoštą indą su quesadillas šauname į orkaitę 180c – 15 min.

Skanaus, jei gaminsit. Man jau kaupiasi seilės berašant:)

https://gurmane.lt/produktas/druskos-dribsniai-su-juoduoju-cesnaku-malunelyje-75g/

No Comments

Post A Comment