Nors raudonieji ryžiai nėra jokia naujovė, tačiau mano virtuvėje jie atsirado visai neseniai. Šių ryžių spalvą jiems suteikia antioksidantas antocianinas, kuris yra randamas ir kai kuriose raudonos ir purpurinės spalvos daržovėse. Raudonieji ryžiai yra tikras skaidulų ir geležies užtaisas, sakoma, kad mažina uždegimus, kontroliuoja cholesterolio kiekį, bei mažina kraujospūdį. Padeda reguliuoti virškinimą ir pašalina kenksmingas medžiagas iš organizmo. Šį kartą gaminau sotų ir karštą patiekalą. Bet netolimoje ateityje jau mąstau apie salotas su šiais vertingais raudonaisiais ryžiais. Birūs ir traškūs, išvirę išlieka tokios pat spalvos kaip ir prieš virimą.
Receptas: 400 g raudonųjų ryžių 400 g maltos mėsos 240 g konservuotų raudonų pupelių 240 g. konservuotų avinžirnių 240 g. konservuotų kukurūzų 1 svogūnas 3 sk. česnako 1 geltonas pipiras Alyvuogių aliejus Žalumynai Druska Pipirai Nedidelis aitrusis pipiras
Raudonuosius ryžius pamerkite į vandenį per naktį, tačiau net ir garai išmirkytus juos prieš gaminant ši patiekalą reiks virti apie 30 min lengvai pasūdytame vandenyje. Puode užkaiskite alyvuogių aliejų ir jame pakepkite susmulkintą svogūną, česnaką, čili ir geltonąjį pipirą. Kai svogūnas pagels sudėkite perplautas konservuotas pupeles, avinžirnius ir kukurūzus bei šiek tiek viską pakepkite. Keptuvėje pakepkite maltą mėsą ją susmulkindami, kad sutrupėtų į smulkius gabalėlius, pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Viską sudėkite į vieną puodą ir gerai išmaišykite. Lėkštėje papuoškite smulkintais žalumynais. Štai ir viskas. Ar bandysite?
No Comments