
14 Bir Salotos su smidrais, žirneliais ir keptomis bulvėmis
Gaivios, traškios, švelnios, kreminės – šios salotos subalansuotos tiems, kurie mėgsta natūralų sezoninių daržovių skonį. Smidrai, žali žirneliai, ridikėliai, keptos bulvės ir virti kiaušiniai – viskas susijungia į spalvingą ir maistingą lėkštę, puikiai tinkančią ir pietums, ir jaukiam vakarui lauke. Gamindama šias salotas ingredientus sudėjau pagal jausmą, tad gramų tikslių ir nerašau.
Ingredientai:
Švieži smidrai
Žali žirneliai (šaldyti – tiesiog atšildyti)
Ridikėliai
Agurkai
Svogūnų laiškai
Petražolės
Šviežios bulvės
Kiaušiniai
Padažui:
1 a. š. dižono garstyčių
2 š. baltojo vyno acto
4 š. alyvuogių aliejaus
2 š. allioli (arba majonezo)
Šviežiai malti pipirai, druska pagal skonį
Gaminimas:
Bulvės: šviežias bulves gerai nuplaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje (200 °C apie 30 min), kol gražiai apskrus.
Kiaušiniai: išvirkite kietai ir nulupkite.
Smidrai: nuplaukite, nulaužkite sumedėjusius galiukus, supjaustykite ir palikite žalius, jei mėgstate traškumą.
Daržovės: susmulkinkite ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus ir petražoles.
Žirneliai: jei jie šaldyti – pakanka tiesiog atšildyti, papildomo apdorojimo nereikia.
Padažas: visus ingredientus sudėkite į stiklainį ar užsukamą indelį, gerai suplakite – turi gautis švelnus su lengva rūgštele, jei su daugiau garstyčių – šiek tiek aštrokas padažas.
Sumaišykite keptas, atvėsusias bulves su visomis daržovėmis, uždėkite ketvirčiais pjaustytus kiaušinius, apšlakstykite padažu.
Tobulas balansas tarp gaivumo, kremiškumo ir švelnaus aitrumo.
Skanaus!
Komentarų nėra