Salotos su smidrais, žirneliais ir keptomis bulvėmis

Studio Session 702

Salotos su smidrais, žirneliais ir keptomis bulvėmis

 

 

Studio Session 713

Gaivios, traškios, švelnios, kreminės – šios salotos subalansuotos tiems, kurie mėgsta natūralų sezoninių daržovių skonį. Smidrai, žali žirneliai, ridikėliai, keptos bulvės ir virti kiaušiniai – viskas susijungia į spalvingą ir maistingą lėkštę, puikiai tinkančią ir pietums, ir jaukiam vakarui lauke. Gamindama šias salotas ingredientus sudėjau pagal jausmą, tad gramų tikslių ir nerašau.

Ingredientai:

Švieži smidrai

Žali žirneliai (šaldyti – tiesiog atšildyti)

Ridikėliai

Agurkai

Svogūnų laiškai

Petražolės

Šviežios bulvės

Kiaušiniai

 

Padažui:

1 a. š. dižono garstyčių

2 š. baltojo vyno acto

4 š. alyvuogių aliejaus

2 š. allioli (arba  majonezo)

Šviežiai malti pipirai, druska pagal skonį

Gaminimas:

Bulvės: šviežias bulves gerai nuplaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje (200 °C apie 30 min), kol gražiai apskrus.

Kiaušiniai: išvirkite kietai ir nulupkite.

Smidrai: nuplaukite, nulaužkite sumedėjusius galiukus, supjaustykite ir palikite žalius, jei mėgstate traškumą.

Daržovės: susmulkinkite ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus ir petražoles.

Žirneliai: jei jie šaldyti – pakanka tiesiog atšildyti, papildomo apdorojimo nereikia.

Padažas: visus ingredientus sudėkite į stiklainį ar užsukamą indelį, gerai suplakite – turi gautis švelnus su lengva rūgštele, jei su daugiau garstyčių – šiek tiek aštrokas padažas.

Sumaišykite keptas, atvėsusias bulves su visomis daržovėmis, uždėkite ketvirčiais pjaustytus kiaušinius, apšlakstykite padažu.

Tobulas balansas tarp gaivumo, kremiškumo ir švelnaus aitrumo.

Skanaus!

Komentarų nėra

Post A Comment