Citrininis alyvuogių aliejaus keksas

Studio Session 697

Citrininis alyvuogių aliejaus keksas

 

Jei mėgstate desertus, kurie nėra saldūs iki saldumo, o kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje su gaivia citrinos nata – šis pyragas sukurtas jums. Jis drėgnas, kvapnus, o alyvuogių aliejus čia ne tik sveikesnė, bet ir itin skani alternatyva sviestui.

Ingredientai:

250 g miltų (sijotų)

180 g cukraus

3 kiaušiniai

200 ml alyvuogių aliejaus (geros kokybės, švelnaus skonio)

200 g graikiško jogurto

2,5 citrinos (sultims ir puošimui)

1 a. š. kepimo miltelių

Žiupsnelis druskos

Citrininių mėtų papuošimui (nebūtina)

 

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formą lengvai patepkite alyvuogių aliejumi.

Išspauskite 2 citrinų sultis. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir alyvuogių aliejų iki purios masės. Įmaišykite jogurtą ir citrinų sultis – kvapas jau dabar kerintis. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos. Sausus ingredientus įmaišykite į skystą masę. Supilkite į formą ir kepkite apie 50 min, kol pyragas taps auksinis ir kvapnus.

Pabaigai – mažas akcentas:

Kai pyragas pravės, perkelkite jį į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra, papuoškite plonomis citrinos riekelėmis ar tarkuota žievele bei mėtos šakele. Dar šilto kekso riekelė su puodeliu kavos – nepakartojama.

Jei norisi dar intensyvesnio citrusinio skonio – įmaišykite šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės į tešlą prieš kepimą.

Šis keksas – puikus pasirinkimas sveikesnio deserto mėgėjams, vertinantiems skonį ir kokybę. Alyvuogių aliejus suteikia drėgnumo, o citrinos – šviežumo.

Komentarų nėra

Post A Comment