
28 Geg Citrininis alyvuogių aliejaus keksas
Jei mėgstate desertus, kurie nėra saldūs iki saldumo, o kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje su gaivia citrinos nata – šis pyragas sukurtas jums. Jis drėgnas, kvapnus, o alyvuogių aliejus čia ne tik sveikesnė, bet ir itin skani alternatyva sviestui.
Ingredientai:
250 g miltų (sijotų)
180 g cukraus
3 kiaušiniai
200 ml alyvuogių aliejaus (geros kokybės, švelnaus skonio)
200 g graikiško jogurto
2,5 citrinos (sultims ir puošimui)
1 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Citrininių mėtų papuošimui (nebūtina)
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formą lengvai patepkite alyvuogių aliejumi.
Išspauskite 2 citrinų sultis. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir alyvuogių aliejų iki purios masės. Įmaišykite jogurtą ir citrinų sultis – kvapas jau dabar kerintis. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos. Sausus ingredientus įmaišykite į skystą masę. Supilkite į formą ir kepkite apie 50 min, kol pyragas taps auksinis ir kvapnus.
Pabaigai – mažas akcentas:
Kai pyragas pravės, perkelkite jį į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra, papuoškite plonomis citrinos riekelėmis ar tarkuota žievele bei mėtos šakele. Dar šilto kekso riekelė su puodeliu kavos – nepakartojama.
Jei norisi dar intensyvesnio citrusinio skonio – įmaišykite šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės į tešlą prieš kepimą.
Šis keksas – puikus pasirinkimas sveikesnio deserto mėgėjams, vertinantiems skonį ir kokybę. Alyvuogių aliejus suteikia drėgnumo, o citrinos – šviežumo.
Komentarų nėra