Salotos su smidrais, žirneliais ir keptomis bulvėmis

Studio Session 702

Salotos su smidrais, žirneliais ir keptomis bulvėmis

 

 

Studio Session 713

Gaivios, traškios, švelnios, kreminės – šios salotos subalansuotos tiems, kurie mėgsta natūralų sezoninių daržovių skonį. Smidrai, žali žirneliai, ridikėliai, keptos bulvės ir virti kiaušiniai – viskas susijungia į spalvingą ir maistingą lėkštę, puikiai tinkančią ir pietums, ir jaukiam vakarui lauke. Gamindama šias salotas ingredientus sudėjau pagal jausmą, tad gramų tikslių ir nerašau.

Ingredientai:

Švieži smidrai

Žali žirneliai (šaldyti – tiesiog atšildyti)

Ridikėliai

Agurkai

Svogūnų laiškai

Petražolės

Šviežios bulvės

Kiaušiniai

 

Padažui:

1 a. š. dižono garstyčių

2 š. baltojo vyno acto

4 š. alyvuogių aliejaus

2 š. allioli (arba  majonezo)

Šviežiai malti pipirai, druska pagal skonį

Gaminimas:

Bulvės: šviežias bulves gerai nuplaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje (200 °C apie 30 min), kol gražiai apskrus.

Kiaušiniai: išvirkite kietai ir nulupkite.

Smidrai: nuplaukite, nulaužkite sumedėjusius galiukus, supjaustykite ir palikite žalius, jei mėgstate traškumą.

Daržovės: susmulkinkite ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus ir petražoles.

Žirneliai: jei jie šaldyti – pakanka tiesiog atšildyti, papildomo apdorojimo nereikia.

Padažas: visus ingredientus sudėkite į stiklainį ar užsukamą indelį, gerai suplakite – turi gautis švelnus su lengva rūgštele, jei su daugiau garstyčių – šiek tiek aštrokas padažas.

Sumaišykite keptas, atvėsusias bulves su visomis daržovėmis, uždėkite ketvirčiais pjaustytus kiaušinius, apšlakstykite padažu.

Tobulas balansas tarp gaivumo, kremiškumo ir švelnaus aitrumo.

Skanaus!

Komentarų nėra

Atsiprašome, komentarų forma šiuo metu uždaryta.