
14 Bir Salotos su smidrais, žirneliais ir keptomis bulvėmis
Gaivios, traškios, švelnios, kreminės – šios salotos subalansuotos tiems, kurie mėgsta natūralų sezoninių daržovių skonį. Smidrai, žali žirneliai, ridikėliai, keptos bulvės ir virti kiaušiniai – viskas susijungia į spalvingą ir maistingą lėkštę, puikiai tinkančią ir pietums, ir jaukiam vakarui lauke. Gamindama šias salotas ingredientus sudėjau pagal jausmą, tad gramų tikslių ir nerašau.
Ingredientai:
Švieži smidrai
Žali žirneliai (šaldyti – tiesiog atšildyti)
Ridikėliai
Agurkai
Svogūnų laiškai
Petražolės
Šviežios bulvės
Kiaušiniai
Padažui:
1 a. š. dižono garstyčių
2 š. baltojo vyno acto
4 š. alyvuogių aliejaus
2 š. allioli (arba majonezo)
Šviežiai malti pipirai, druska pagal skonį
Gaminimas:
Bulvės: šviežias bulves gerai nuplaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje (200 °C apie 30 min), kol gražiai apskrus.
Kiaušiniai: išvirkite kietai ir nulupkite.
Smidrai: nuplaukite, nulaužkite sumedėjusius galiukus, supjaustykite ir palikite žalius, jei mėgstate traškumą.
Daržovės: susmulkinkite ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus ir petražoles.
Žirneliai: jei jie šaldyti – pakanka tiesiog atšildyti, papildomo apdorojimo nereikia.
Padažas: visus ingredientus sudėkite į stiklainį ar užsukamą indelį, gerai suplakite – turi gautis švelnus su lengva rūgštele, jei su daugiau garstyčių – šiek tiek aštrokas padažas.
Sumaišykite keptas, atvėsusias bulves su visomis daržovėmis, uždėkite ketvirčiais pjaustytus kiaušinius, apšlakstykite padažu.
Tobulas balansas tarp gaivumo, kremiškumo ir švelnaus aitrumo.
Skanaus!
Atsiprašome, komentarų forma šiuo metu uždaryta.