Šis receptas gimė visai netikėtai, betvarkant spinteles ir šaldytuvą. Man patiko labai, galbūt ir jūs bandysite.
Receptas:
1 mažas svogūnas
1 sk. česnako
4-5 pomidorai (arba 15 vynuoginių pomidorų)
1 paprika
Sauja alyvuogių
Pora šaukštų kaparėlių
Sauja parmezano, arba pekorino sūrio
Gausiai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai balzaminio acto (naudojau becukrį)
5vnt. ančiuvių
Kelios šakelės petražolių
Druska, pipirai, čili pagal skonį.
Visas daržoves supjaustome itin smulkiai. Galima naudoti ir virtuvinį kombainą, tačiau atsargiai, kad daržovės nevirstų į tyrę. Susmulkintas daržoves sudedame į kiaurasamtį ir gerai nusausiname. Pagardiname druska, pipirais, truputėliu čili. Sudedame sūrį, stambiai pjaustytas alyvuoges, smulkintus ančiuvius, pilame gausiai alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir ragaujame su duonos rieke ar skrebučiu.
No Comments