Bulves, morkas ir batatus supjaustykite stambiomis skiltimis. Nuo česnako galvučių nuvalykite laisvai nusiimančias luobeles. Keptuvėje išlydykite sviestą ir mažoje kaitroje kelias minutes pakepkite jame rozmariną. I kepimo indą sudėkite bulves ir morkas, apipilkite jas lydytu sviestu ir alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska pagal skonį, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu (ar kitais mėgstamais daržovių prieskoniais) sudėkite česnako galvutes ir pašaukite į 180C orkaitę. Po maždaug 10 minučių sudėkite batatus (jie kepa trumpiau). Kepkite kol visos daržovės iškeps, tai priklausys nuo to kokio stambumo skilteles sudėjote. Kad daržovės gražiai apskrustų paskutines 5-10 minučių įjunkite grilio funkciją. Ant iškeptų daržovių paskleiskite buratą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
No Comments